Kringlikojas valmivad nii soolased kui ka magusad kringlid

Metsakastis tegutseb Kringlikoda mida veab perenaine Katrin Riisalu. Isuäratavad kringlid valmistab Riisalu hetkel koduköögis, kuid pikemas plaanis on soov avada ka kringlikohvik.

Kuidas Kringlikoda alguse sai?
Päris alguse sai Kringlikoda suurest kirest küpsetamise vastu ja need ei olnud üldse kringlid vaid kõik muu- leivad, koogid, tordid jne. Aastal 2017 läbisin pagar-kondiiter kursuse mille raames hakkasin tegema ka kringleid. Siis tekkiski mõte, et kui sulle väga meeldib midagi teha siis pakuks seda ka teistele. Vahepeal tuli mõte teha kohvik-pagaritöökoda, kuid ma ei ole Viimis leidnud sellist pinda mis selleks täpselt sobiks.

Kui tuli koroona oli rohkem aega mõelda ja eelmine suvi sai küpseks plaan, et kui kohvikut ei saa tuleb teha oma küpsetuskoda ja kõige riskivabam tundus see teha oma koju. Eelkõige lõin ettevõtmise selleks, et saaksin tegutseda koos tütrega, sest minu jaoks on küpsetamine siiani ikkagi pigem hobi, nüüd aina töömahukas hobi, kuid ma naudin selles igat hetke.

Kuna mul on ikkagi soov teha ka kringlikohvik koos küpsetuskojaga, kust saab kringleid iga päev osta, siis kui kellelgi on hea mõte, kus see asuda võiks või teab, kus on sobiv vaba koht Viimsis südames, oleksin vihje eest väga tänulik.

Kes Kringlikoda veavad?
Täna vean seda igapäevaselt mina-küpsetan siis kui tellimusi tuleb ja kui endal aega on. Mul see sobib, sest olen suhteliselt varajane ärkaja.

 

foto
Katrin Riisalu

 

Milliseid tooteid pakute?
Põhiline tootevalik on ikka kringlid, valikus on ligi 40 erinevat maitsekombinatsiooni. Kuid soovi korral teen ka torte, jõulukeekse, vastlakukleid ja magusaid või soolaseid minimuffineid, millega saab katta  näiteks suupistelaua.

Toorainena kasutan kvaliteetset kraami, taigna tegemisel ikka piima, võid ja mune. Näiteks õunad  tulevad omast aiast, rabarber ka oma või naabri aiast ja suvikõrvits tuleb hooajal sõbranna põllult. Kringlitäidised teen üldjuhul kõik ise.

Kuidas kujunes välja tootevalik?
Ikka katsetuste tulemusena. Eelkõige alustasin toodetest mis mulle endale väga maitsesid: kitsejuustu–peedi kringel, feta-spinati kringel, suvikõrvitsa praejuustu kringel, õuna soolakaramelli kringel jne. Tahtsin teha selliseid tooteid, mida väga tavalistes pagarikodades ei pakuta. Juhul, kui mõnele pärm ei sobi, saab meilt ka juuretisega kringleid.

Millised tooted on klientide lemmikud?
See sõltub hästi hooajast. Näiteks rabarberiga kringleid tellitakse rohkem suvel ja selliseid tummisemaid šokolaadikringleid sügisel ja talvel. Kui klient valida ei oska, siis küsin, millised maitsed talle meeldivad ja siis teen kringli vastavalt sellele.

Kõige rohkem meeldib inimestele ikka šokolaad ehk siis erinevad kombod: moon-šokolaad, õun-kaneel-šokolaad, õuna-soolakaramelli valge šokolaad, mango passion toorjuust jne. Soolastest kõige enam klassikalised singi-juustu kuid ka need eelpool toodud erilised. Võibolla suvikõrvits tundub alguses imelik, kuid tegemist on imelise mahlase kringliga. Palju tellitakse ka gluteenivabast toorainest tooteid, vegan kringleid, juuretisega kringleid ja ka rukkileiva kringleid. Viimane on vaieldamatult ka minu lemmik.

Millist enda toodet soovitate kindlasti proovida?
Kui meeldib klassikaline siis kaneeli või vaniljekreemi kringel. Ebatraditsionaalsed näiteks pistaatsia mooni kringel.

Milline on olnud kõige positiivsem tagasiside?
See, kui kujunevad välja püsikliendid kes tellivad kogu aeg uuesti ja katsetavad uusi maitseid. Tagasisidet antakse väga palju, see teeb meele rõõmsaks.

Miks inimestele kringel üldjuhul ikkagi alati maitseb?
Kringel on ikka üks parimaid lahendusi saiast täidisega ja kombinatsioon pirukast- kellele siis pirukad ei maitse! Muidugi ei tohiks seda üleliia palju süüa, kuid ükski pidu ei saa mööduda ilma kringlita!

Mis on hea kringli saladus?
Kindlasti tooraine selle värskus ja kvaliteet. Taigen peab olema hästi kerkinud ja täidist palju. Kvaliteeti saab hinnata ka selle järgi kui ühte kringlit saab süüa mitu päeva järjest nii, et ta ei muutu kivikõvaks ja kuivaks.

Hea teada!

Kringlikojale saab esitada e-posti teel tellikringel@gmail.com, 504 2758 või Facebooki sõnumi saates.